akneli cilt bakımı

Akneli Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Akneli cilt bakımı, genel sağlığınızın çok önemli bir parçasıdır. Sivilce sadece bir cilt sorunu değildir; özgüveninizi ve kendiniz hakkında ne hissettiğinizi etkileyebilir. Akne, ülkemizde en yaygın cilt koşullarından biridir. Bu sorun 12 ile 24 yaş arasındaki insanların yaklaşık yüzde 85’ini etkiler. Ancak her yaşta ortaya çıkabilir. Bazı insanlar için akne çok hafif olabilir ve tedavi olmaksızın birkaç hafta veya ay içinde kaybolabilir. Ancak diğerleri için sivilce çok daha uzun sürebilir ve hatta kalıcı olabilir.

Akneli cilt bakımı uzmanlar tarafından yapılan bir işlemdir. Cildi tedavi etmeye yardımcı olmak için farklı teknikler, ilaçlar ve diğer ürünleri kullanılır. Etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için bu işlem çok profesyonel bir şekilde yapılmalıdır. Akne yüz, boyun, göğüs, omuzlar, sırt ve üst kolların derisini etkileyen bir durumdur. Gözenekleriniz ölü deri hücreleri ve saç köklerinizdeki yağ ile tıkandığında ortaya çıkar. Bakteriler bu tıkalı gözenekleri istila eder ve iltihaba neden olur.

Akne hafif veya şiddetli olabilir. Hafif akne genellikle altı aydan bir yıla kadar kendi kendine geçer. Şiddetli akne üç aydan uzun sürebilir veya sık sık tekrarlayabilir. Akne bakımında cilt temizliği kritik bir öneme sahiptir. Ancak bu işlemi abartmamak da gerekir. Akneli bir cilt yapınız varsa cildinizi PH dengesi bozulmuş demektir. Bundan dolayı PH 5-5 temizleyicileri bu tarz uygulamalarda tercih ediliyor. Burada jel kıvamındaki temizleyiciler de önerilmektedir.

akneli ciltler

Bu Yazı Bir Hizmet Olarak Değil Bilgilendirme Amaçlıdır?

Akneli Cilt Bakımı Kimlere Uygulanır? 

Sivilceli cilt bakımı yüzünde veya vücudunda sivilce sorunu olan herkese uygulanabilir. Hafif veya şiddetli akne probleminizin olması fark etmez, tedavi tüm bu lekelerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Sivilceli cilt bakımı, sivilceleri tedavi etme ve önleme sürecidir. Sivilcelere neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olan bileşenler içeren temizleyiciler, nemlendiriciler ve maskeler gibi ürünlerin kullanılmasını içerir.

Akne, çoğu insanı hayatlarının bir noktasında etkileyen yaygın bir durumdur. Ciltte tıkanmış gözenekler olan siyah noktalara ve beyaz noktalara neden olur. Akne ayrıca siyah noktalardan veya beyaz noktalardan daha büyük ve daha derin olan kistlere ve nodüllere neden olabilir. Burada bakım sürecine alanında uzman olanların dahil olması her zaman önerilmektedir. Aşağıda sıraladığımız durumlarda akneli cilt bakımı önerilir;

  • Yağlı ciltlerde
  • Sivilceli ciltlerde
  • Geniş gözenekli ciltlerde

Dudak Renklendirme Nedir? Nasıl Yapılır?

Akneli Cilt Bakımı Nasıl Uygulanır? 

Günümüzde doğrudan cildinize uyguladığınız kremler ve jeller, ilaçlar ve ışık tedavisi dahil olmak üzere akne için birçok farklı tedavi türü vardır. Akne cilt bakımı, akne probleminizi tedavi etmeye yardımcı olmak için farklı tekniklerin kullanılmasını içerir. Durumun ne kadar şiddetli olduğuna ve ne kadar süredir orada olduğuna bağlı olarak kullanabilecekleri birkaç farklı tedavi türü vardır. 

Akne yüz, boyun, göğüs, omuzlar, sırt ve üst kolların derisini etkileyen bir durumdur. Gözenekleriniz ölü deri hücreleri ve saç köklerinizdeki yağ ile tıkandığında ortaya çıkar. Bakteriler bu tıkalı gözenekleri istila eder ve iltihaba neden olur. Akne sorunu hafif veya şiddetli olabilir. Hafif akne genellikle altı aydan bir yıla kadar kendi kendine geçer. Şiddetli akne üç aydan uzun sürebilir veya sık sık tekrarlayabilir.

Akne bakımının üst düzeyde bir etkiyi ortaya koyuyor olması; sivilcelerin oluşmasını engeller. Çünkü nitelikli bir akne bakımı ciltte var olan aşırı yağlanmayı dengeler. Böylece var olan sivilcelerin de tedavi edilmesi süreci pozitif yönde etkilenir. Bütün bu bilgiler ışığında akne bakımının oldukça hassas bir işlem olduğunu unutmamakta fayda vardır.

Mükemmel Cilt Bakımı İçin Tercihiniz: Recency

Akne Bakımı ve Aşamaları 

Akne, insanların %85’ini hayatlarının bir döneminde etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Ciltteki gözeneklerin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu siyah nokta ve beyaz noktaların oluşmasıyla oluşur. Akne hafif veya şiddetli olabilir. Özellikle, ışık tedavisi, kimyasal peeling ve lazer tedavisi gibi çeşitli tedavilerle etkili bir şekilde tedavi edilebilir. 

Lazer akne tedavisi, gözeneklerin derinliklerindeki akne bakterilerini hedeflemek ve çevreleyen dokuya zarar vermeden onları yok etmek için yoğun ışık enerjisinin kısa atımlarını kullanır. Etkinliğini artırmak için lazer tedavisinden önce veya sonra topikal ilaç veya ışık tedavisi kullanılabilir. Akne bakımı ve aşamaları söz konusu olduğu zaman aşağıdaki uygulamalar ve aşamalar karşımıza çıkar;

5 Adımda Kış Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Cilt analizinin yapılması
  • Cilt temizliğinin yapılması
  • Cilde tonik uygulanması
  • Buhar uygulamasının yapılması
  • Ozon uygulamasının yapılması
  • Ultrasonik Peeling uygulamasının yapılması
  • Siyah nokta ve akne temizliğinin yapılması

Akne tedavisinde kullanılan lazer ve ışık sistemleri nelerdir? Seans sayısı ve sıklığı nedir? 

Özellikle akne sorunuz varsa, uzmanlar bu bölgelerde iltihaplanmayı azaltmak ve iyileşme süresini hızlandırmak için lazer tedavisi önerebilir. Lazer tedavisi, cildinizde aknenin neden olduğu iltihap veya şişliğin olduğu bölgeyi tedavi etmek için ışık enerjisi kullanır. Fraksiyonekl lazer ışınları en çok tercih edilen ışık sistemleri arasında yer alır. 

Fraksiyonel lazer ışınları; derinin üst tabakasına etki eden bir uygulamadır. Deride sıcaklık değerinin arttırılmasının ardından deride buharlaşma etkisinin ortaya çıkması sonrasında deri soyulmaktadır. Böylece hasar görmemiş olan hücrelerin çoğaltılması amaçlanmaktadır. Bu uygulamada temel amaç kollajen sentezinin tetiklenmesiyle ciltte belirgin bir iyileşmenin yaşanılmasıdır.

Akneli cilt bakımı için lazer ve ışık sistemleriyle uygulanan tedaviler ortalama 30-40 dakika kadar sürer. Uygulama sırasında hastanın herhangi bir ağrı hissetmesi söz konusu olmaz. Kimi zaman uygulama sonrasında hafif kızarlık ya da yanma hissi olsa da bu kısa bir süre içerisinde geçer. Uygulamanın seans sayısı hastanın durumuna bağlı olarak değişse de 3-4 seanslık bir sürenin yeterli olacağını ifade etmek mümkündür.

Akne tedavisinin avantajları nelerdir? 

Akne, yüz, boyun, göğüs, sırt ve omuzlarda sivilce ve siyah noktalara neden olan yaygın bir cilt durumudur. Bu sorun rahatsız edici ve utanç verici olabilir. Ancak bu sorunun kalıcı olması gerekmez. Günümüzde cildinizi temizlemeye yardımcı olacak birçok akne tedavisi seçeneği var. Üstelik son zamanlarda uygulanan farklı teknik ve yöntemler sayesinde akne tedavisinin üst düzeyde bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Akne tedavisinin avantajları aşağıdaki gibidir;

  • Özgüveniniz artar
  • Akne ve lekelerden kurtulursunuz
  • Kızarıklık veya iltihaplanma sorunu kalmaz
  • Pürüzsüz ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olursunuz
  • Yara izlerinin veya izlerin görünümünün azalması mümkün olur

Akne tedavisi, sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek basit bir işlemdir. Akne tedavisinin en büyük avantajı, cildinizdeki iltihaplanma ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olmasıdır. Ayrıca sivilcelerin boyutunu azaltır ve pürüzsüz bir cilt elde etmenize yardımcı olur. Piyasada akne tedavisi için kullanabileceğiniz çeşitli tedaviler bulunmaktadır. Özellikle lazer sistemler en çok talep gören tedavi yöntemleri arasında yer alır.

Akne tedavisinin yan etkileri var mıdır?

Akne tedavisi söz konusu olduğu zaman karşımıza herhangi bir yan etki çıkmaz. Burada lazerle akne tedavisi olduğunuz zaman hafif kızarıklık ya da kabuklanma sorunundan söz edebiliriz. Ancak bu tarz yan etkiler kısa bir zaman dilimi içerisinde geçecektir.

Sonuç olarak akne farklı şekillerde tedavi edilebilir. Akne, her yaştan insanı etkileyen bir cilt rahatsızlığıdır. Yüzde ve boyunda leke, siyah nokta ve beyaz noktaların oluşmasına neden olur. Akne için en yaygın tedavi antibiyotik tabletlerdir. Cildinizin düzenli olarak su ve sabunla yıkanması ve temizlenmesi önemlidir. Ancak bu sayede akne sorununa engel olabilirsiniz.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp
1
WhatsApp Bilgi Hattı
Recency Nişantaşı
Merhabalar,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?